LED – vår tids lyskilde

Hvordan brukes den best?

LED har vært i en rivende utvikling de siste årene, og når du nå planlegger belysning, trenger du ikke lenger lure på om den skal brukes, men hvordan.

LED kommer nå i så flotte kvaliteter at det kan brukes til alt – man må bare finne frem i produktjungelen

En lyskonsulent kan hjelpe deg – les om hvordan

Mye er som før. Du ønsker fremdeles kraftig lys i arbeidssoner og et mykere lys i sosiale soner. Det som er helt nytt, er at LED byr på banebrytende teknologi som tillater montering av belysning på steder hvor det før var umulig. I takt med denne teknologiske utviklingen endrer forventningene til belysningen seg.

Der hvor vi før levde med litt smådunkel skygge, ønsker vi nå å se hva vi holder på med. Med et høyere belysningsnivå møter vi dessverre på muligheten for at våre miljø fremstår som «selvlysende» – i hvert fall litt golde og sterile. Dette kan unngås uten problem, heldigvis – blant annet med styring av belysningen.

Belysning er ikke hva det var. Belysning er hi-tech. Telefoner er ikke lenger noe man bare snakker i heller

LED-lys var lenge utskjelt på tross av sine glitrende strømsparende egenskaper. Det var særlig lysets fargetemperatur som fikk gjennomgå. Dette problemet er nå løst – det finnes ypperlige produkter som avgir et svært behagelig lys. Dette lyset er likevel noe annerledes enn det «gammeldagse» lyset og dette må vi ikke glemme i en planleggingsprosess.

På dette nettstedet finner du mye informasjon om belysning. I seksjonen du er i akkurat nå – om LED – finner du følgende hovedgrupper med informasjon:

Lys til ditt hus lager belysningsplaner for alle typer byggeprosjekter inne og ute. En stor andel av prosjektene dreier seg om lys til privatboliger.

Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone