Utvalget av dekorative LED-lamper øker enormt!

Kikk på noen her!

Dekorative LED-lamper er snart like tallrike som de klassiske lampene med halogen-lyspære. Flere og flere produsenter lager sine produktserier i en «vanlig» og en LED-variant. Sistnevnte er da gjerne med integrert LED.

Mange er engstelige for å bruke LED til stuebelysning eller til andre rom hvor man ønsker en varm, innbydende stemning. Dette er ofte basert av en lei følelse av at LED gir kaldt lys, noe som slett ikke er sant – eller i det minste så trenger det ikke være sant. LED kommer for eksempel med Dim to Warm som garantert gjør at du slipper unna den kjølige følelsen.

Det er imidlertid sant at LED svært ofte gir et lys som oppfattes som hvitere enn halogen – ikke nødvendigvis kaldere, men hvitere. Hvis du ikke liker dette hvite preget, kan du jo gå for dekorative LED-lamper med kobberskjerm:

Lampene på bildet ovenfor kommer fra Glashutte Limburg. Serien heter Studio Line og kommer som pendel, plafond og utenpåliggende spott.

Studio Line-serien kommer alltid med matt, fløyelsaktig sort skjerm. På innsiden av skjermen kan du velge mellom satinert kobber-, messing- og sølv-finish. Studio Line kommer bare med integrert LED og er et godt eksempel på en moderne armaturserie med LED. Mange vil nok få seg en positiv opplevelse av å se Studio Line på nært hold – de er enda penere i virkeligheten enn på bilde!

Det har vært en kobbertrend en stund – men nå i 2016 er det vanvittig mye kobber, bronse og messing å se!

Krom go home!

Man kan selvfølgelig lure på om kobbertrenden er et blaff. Uansett – her er en alternativ serie med integrert LED som er vakker og praktisk: Vibia Flamingo består av en eller to lyskastere som henger i en wire fra taket. Store, hvite skjermer sitter i komposisjon langs wiren og fanger opp lyset fra lyskasterne. På flere av modellene er wiren ankret i et lodd på gulvet og det er herfra strømmen tas. På den måten får du en hengelampe som kan henges hvor som helst i et rom uten at du trenger strøm i taket. Artig!

LED-lamper til stue Vibia Flamingo pendel
Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone