Speil brukes ofte i trange rom

men hvordan gjør vi det med belysning?

Speil brukes mye i korridorer, soverom og entreer – alle disse er rom som ofte ikke prioriteres når det gjelder kvadratmeter. Romfølelsen kan du øke ved å bruke speil, kanskje speilgarderober.

Hva gjør et speil?

Hva gjør et flatt speil egentlig? Jo, det speiler virkeligheten i størrelsesforholdet en til en. Dvs – ditt speilbilde er like stort som deg selv, og speilbildet ditt står like langt inn i speilbildet som du står fra speilet.  La oss si du har en speilvegg i et rom på 10 kvadratmeter. Da blir speilbildet av rommet ditt 10 kvadratmeter også – og det visuelle inntrykket av rommet blir 20 kvadratmeter. Et supert knep for å «åpne» trange rom.

Et flatt speil gir et likeformet bilde av verden - og like stort

Et flatt speil gir et likeformet bilde av verden – og like stort

 

Men – hvis du ikke har plass til et flygel i ditt trange rom, så får du ikke det med en speilvegg heller. Med speil får du illusjonen av rom, ikke ekte rom – og er rommet ditt sort, blir speilbildet av rommet ditt også sort. Det er innlysende, men viktig å huske. Med speil får du mer av det du allerede har, så ligger det rot på gulvet, får du illusjonen av dobbelt så mye rot. Speil har ingen farge – det er ikke svalt blått som ofte avbildet i salgskataloger – speil er fascinerende fritt for personlighet i seg selv.  Se på de runde speilene øverst i dette innlegget (jeg har lånt bildet fra Sentou!).  De speiler et butikkinteriør med mange elementer. Hvis det reflekterte interiøret kun bestod av en sort vegg, ville speilet vært sort. Veggen speilene henger på, ville se ut som grå vegger med sorte sirkler – jeg har visualisert dette i galleriet nedenfor: