Stålamper som boligbelysning

Se eksempler på stålamper som gir godt lys og passer til boligbelysning.

Stålamper er på alle måter en mainstay i de fleste typer miljø og de er vel så mye møbler som lamper. Med stålampe mener vi så å si alltid en lampe som står på en fot som igjen står på gulvet. Vi tenker også som regel på en litt høy lampe – minimum 1m høy og kanskje så pass som 2m. Stålamper flytter du rundt på som du vil.

Noen syns det er topp med løs belysning slik som stålamper. Andre deler ikke denne oppfatningen.

Det er ikke til å komme ifra at stålamper trenger ledning, og den trenger igjen en stikk-kontakt.

Ja, du må ha en stikk-kontakt i nærheten av lampen og ledningen vil sno seg bortetter gulvet. Din robotstøvsuger vil stilsikkert sikte seg inn mot ledningen og sette seg fast i den gang på gang. Barn vil snuble i ledningen og søle brus i sofaen samtidig. Ikke tro noe annet.

Et gulvteppe kan hjelpe litt på ledningsproblematikken. Hvis du har et litt stort gulvteppe som går nesten bort til veggen, kan du la ledningen gå under teppet og opp av et hull i veven i nærheten av der du vil at lampen skal stå. Det ser bedre ut enn å ha ledningen slengende, men du må lage hull i teppet. Hvis du er villig til det, så lager du selvfølgelig en slisse i stoffet, ikke et rundt hull. Det kan bli nesten usynlig.

Men vi snakker oss bort her. Dette skal ikke handle om ledninger og tepper, men om stålamper. Her er noen forskjellige typer: