Belysning i smarthus med lysstyring. Industrielt uttrykk

Utenpåliggende spotter

Utenpåliggende spotter kan være en god løsning i stedet for innfelte downlights,  kanskje særlig i eldre bygg. Innfelte downlights er jo en relativt ny oppfinnelse.  I tillegg hender det at man ikke har så god byggehøyde i himlingen, og da vil kanskje en utenpåliggende løsning være bedre.

I tillegg kan utenpåliggende spotter være en god løsning når du har lydhimling. Hvis du setter opp en kostbar lydhimling og så peprer den med store hull til downlights, kan du svekke den lydisolerende effekten. Velger du utenpåliggende spotter, må du også ha hull i taket – men du kan kanskje klare deg med et rørutstikk. Med god fuging er min erfaring at dette går ganske bra.

Men er det fint med utenpåliggende spotter? Mange liker jo at alt er helt «flush» – intet skal stikke ut av hverken tak eller vegger.

Jeg liker i hvert fall utenpåliggende spotter veldig godt og når du velger riktig produkt, pynter det opp i taket. Det pynter fordi du har valgt en spott som passer godt hos deg, og ikke minst fordi du har fått det pent og riktig montert:). Da blir det fint.

Her er noen utenpåliggende spotter jeg liker:

 

 

 

Share on FacebookShare on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *